Nordic Care fyller 30!

Kära läsare,

Idag firar vi stolt 30 år av dedikerat arbete och engagemang på Nordic Care. Det är en milstolpe som inte bara representerar vår långa historia, utan också vår oavbrutna strävan efter att skapa hem anpassade för livet. Sedan vi grundandes har vi varit fast beslutna att göra skillnad i människors liv genom att bygga och förvalta samhällsfastigheter med en särskild fokus på att skapa trygga och hållbara hem.

Som fastighetsägare har vi aldrig kompromissat när det gäller våra värderingar. Vi har alltid satsat på långsiktiga investeringar och aktivt ägande, vilket har gjort oss till den självklara partnern för kommuner, regioner och privata aktörer. Vår strävan att utveckla, anpassa och förvalta våra fastigheter har skapat möjligheter för människor i alla skeden av livet. Oavsett om det är unga studenter som söker en plats att bo medan de studerar eller personer med speciella behov som behöver unika anpassningar för att leva fullt ut.

Vi tror att ett hem är mer än bara en plats att sova och äta. Det ska vara en trygg oas där man kan koppla av, umgås med familj och vänner och göra det man älskar. Därför bygger vi hem som är flexibla och anpassade efter individuella behov. Vi tar hänsyn till allt, från planlösningar till materialval och tekniska lösningar, för att säkerställa att våra hem är så anpassade som möjligt för dagens behov och livsstilar.

Under de senaste 30 åren har vi strävat efter att skapa hem där människor kan trivas i många år framöver. Vår passion för att skapa trygga och hållbara hem har varit vår drivkraft, och vi är stolta över att ha blivit det självklara valet för så många.

Till alla våra samarbetspartners, kunder och medarbetare vill vi säga ett stort tack. Det är er lojalitet och stöd som har gjort detta möjligt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med samma engagemang och passion de kommande åren.

Så låt oss fira våra 30 år av framgång och blicka framåt med spänning på de många möjligheter som ännu väntar på oss. Tillsammans ska vi fortsätta att bygga hem anpassade för livet.

Med vänliga hälsningar,

Client/Server HUB gruppen

Spara el i vardagen

Vill du spara pengar på din elräkning och samtidigt göra något bra för miljön? Då har vi några tips på hur du kan minska din energiförbrukning i din lägenhet. Genom enkla vanor som att byta till LED-lampor och stänga av elektroniska apparater när de inte används kan du minska din elförbrukning rejält. Dessutom kan du spara energi i köket genom att ställa in rätt temperatur i kyl och frys och använda vattenkokare istället för att koka vatten på spisen. Så varför inte prova några av våra tips och se hur mycket du kan spara på din nästa elräkning? Här följer några exempel:

Belysning

  • Byt till effektiv och bra belysning, som LED-lampor.
  • Släck lampan när ljuset inte behövs.

Uppvärmning

  • Tänk på att inte sätta stora möbler precis framför elementen, då sprids inte värmen som den ska.
  • Vid vädring – öppna mycket och vädra under en kort stund, i stället för att vädra lite under lång tid.

Köket

  • Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +4 grader i kylen och -18 grader i frysen, då får du bra matförvaring och lägre energianvändning.
  • Använd vattenkokare när du ska koka upp vatten, det går snabbt och du sparar energi.
  • Diska i diskmaskin, om du har en, det sparar energi jämfört med att diska för hand, undvik att skölja disken i varmt vatten innan du sätter in den i maskinen. Tänk på att alltid kontakta din hyresvärd innan köp och installation av diskmaskin.
  • Frosta av frysen med jämna mellanrum.
  • Sätt lock på kastrullen, då använder du bara en tredjedel så mycket energi jäm- fört med om du inte använder lock.

Elektroniska apparater

  • Dra ur batteriladdare, till exempel till mobilen, när de inte används.
  • Ställ in datorn så att den går ner i viloläge när den inte används på ett tag.
  • Stäng av datorn helt när du är klar med den för dagen.
  • Många elektriska apparater drar mycket energi även när de står i standby. Stäng därför av apparaterna helt.

Badrummet

  • Ta korta duschar.
  • Stäng av duschen under tiden du tvålar in och schamponerar.
  • Stäng av kranen när du borstar tänderna.

Tvättstugan

  • Tvätta i 40 grader i stället för 60 grader om det är möjligt, det kan nästan halvera energianvändningen.
  • En torktumlare använder två till fyra gånger mer energi än en tvättmaskin. Lufttorka därför tvätten om det är möjligt.
  • Tvätta i fylld maskin.

I PDF för att skriva ut:

Spara el i vardagen

Nya parkeringsregler Dalviksgatan Norrköping

Fr.o.m. 1 juni kommer Parcum Parkering att sköta vårt parkeringsområde

Följande kommer gälla för området:

Personalparkering erbjuds till en kostnad av 400 kr/månad. Avser endast personal som arbetar i området.
Anmälan görs till Parcum via mail: info@parcum.se med följande uppgifter:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Mailadress som månadsaviseringen kommer skickas till

Uppsägning görs till Parcum via mail och uppsägningstiden är en kalendermånad.

Ni som löser personalparkering erhåller ett parkeringstillstånd som alltid måste finnas väl synligt i bilens framruta.
Ni kan parkera antingen på avgiftsbelagda parkeringsplatser eller platserna där det står ”Personalparkering, tillstånd erfordras”.

Som alternativ till personalparkering kan man betala via Parkster sms/app för 12 kr/timme och då endast parkera på avgiftsbelagda parkeringsplatser.

Det är inte tillåtet att parkera på parkeringsplatser med skylt ”Förhyrda platser”, dessa är reserverade för annan verksamhet.

Ryttartorpet

Raskens väg

Skärmavbild 2022-02-09 kl. 11.50.02.png

Fasad

Under 2022 kommer Nordic Care att färdigställa sex nya bostadslägenheter på Raskens väg 209 i Växjö.

Våra bostadslägenheter i Växjö ligger i ett område som heter Teleborg. Det finns goda kommunikationsförbindelser och med buss tar det endast 5-10 minuter in till centrum. Växjö är en dynamisk stad som erbjuder intressanta kulturella evenemang, barer, restauranger och utställningar. Studentlivet är aktivt och det finns massvis av kårer och föreningar.

Nordic Care skapar tillsammans med SAJT Arkitektstudio ett modernt men klassiskt småländskt flerbostadshus innehållande välplanerade bostäder inredda i moderna skandinaviska materialval. Lägenheterna är ca 31 kvm stora. Perfekt för dig som student. Utmärkt läge nära Linnéuniversitetet. Ta cykeln in till Växjö centrum via vackra växjösjön. Inflyttning är planerad under december 2022. 

Välkommen!

Skärmavbild 2022-02-09 kl. 12.02.29.png

Materialval

Kulla Hills

Vi har tillsammans med ARQLY vunnit marktilldelningstävlingen för Klockaretorpet 1:1, Sandtorp. Uppdraget var att ta fram ett flerbostadshus i trä med stort fokus på social, ekonomisk samt ekologisk hållbarhet. Bostäderna och dess utemiljö skulle vara av hög kvalitet med särskilt fokus på barn och ungdomar.

Det var tio olika anbud med i tävlingen och vårt förslag Kulla Hills var det vinnande anbudet. Motivering till vinsten:

”Deras förslag innebär en fin och samlad gårdsmiljö med en intressant och varierad arkitektur. Förslaget införlivar träddungen i söder i gården på ett elegant sätt och kullen bjuder på ett udda, men intressant möte med gaturummet mellan huskropparna i väster. Parkeringslösningen under delar av gården skapar kvaliteter för de boende.”

Markanvisning_Klockartorpet_01_web-1536x1024.jpg.webp

Kullen. Visualisering: 3D House

Det vinnande förslaget är en tolkning av hur kvartersstaden möter trädgårdsstaden. Lokalgatan är definierad av raka byggnadskroppar med små indrag med plats för träd som markerar de gemensamma entréerna. Bostäderna och gården är lekfullt gestaltade för olika aktiviteter. Bland annat finns en lätt nedsänkt basketbollplan som kan samla upp dagvatten vilket i sin tur leds i öppna betongkanaler till gårdens ’rain gardens’ där det fördröjs innan det leds vidare ut till det kommunala dagvattennätet. I vanliga fall, när det inte är skyfall, kan dessa betongkanaler användas för skating eller liknande aktiviteter. Bostädernas uteplatser eller balkonger kompletteras i vissa fall med nät där man kan komma undan för att läsa, klättra eller annan lek.

Generösa townhouses och lägenheter på Klockaretorpet 1:1 bidrar till en blandad bebyggelse i området. I nordöst bidrar förslaget till gröna kvartersgator tillsammans med omgivande ny bostadsbebyggelse. Gatan blir väldigt livlig och rik med flera privata entréer och uteplatser utöver de gemensamma ingångarna till gården eller trapphus. Mot Hjalmar Brantings gata avskärmas tomten med en befintlig hög och vacker trädridå som får bli en del av den gröna bostadsgården. Väster om tomten har en mer urban karaktär med spårväg och entrétorget till Borgen. Denna tomtkant får gemensamma eller allmänna funktioner i bottenplan. Kommer man från spårvagnshållplatsen på Folkborgsvägen möts man av bostadsgården som väller ut på gatan och skapar en entré till gården i form av en böljande grön kulle.

Fasad-Norr_Hemsida-1-1536x920.jpg.webp

Norra fasaden.

 

Bostadsgården har maximerats genom att ta upp den befintliga höjdskillnaden på tomten och lägga parkeringar under mark. Detta gör att gården kan ägnas åt grönska, odling, lek och sport. Två befintliga träddungarna behålls och utgör en del av ’rain gardens’. Dessa ska också röjas på sly så de kan användas för kurragömma, kojbygge, klättring eller annan spontan trädaktivitet. Det finns även mjuka och hårda ytor för spontanlek eller samlingar, grillplatser, odlingslotter och pallkragar, och som tidigare nämnt, basket och skate. Utöver den gemensamma gården och takterrasserna har alla bostäder någon form av privat uteplats, antingen i markplan eller i form av balkong eller takterrass. Vissa bostäder har ett par olika uteplatser i olika lägen, och vissa bostäder har även ett nät som man kan hänga i.

Markanvisning_Klockartorpet_03_web-1536x1024.jpg

Bostadsgården. Visualisering: 3D House

Bostäderna i sig varierar både i storlek och typologi. Det finns townhouses i tre och fyra våningar, staplade townhouses i två plan, så väl som mindre lägenheter. Om man trivs i området ska man förhoppningsvis kunna stanna, även när levnadsförhållandena förändras.

Markanvisning_Klockartorpet_02_web-1536x1024.jpg.webp

Fasad mot torget. Visualisering: 3D House

För frågor rörande projektet kontakta