Vi hälsar dig välkommen till ditt nya boende och hoppas att du kommer att trivas hos oss.

Ett problemfritt boende för dig är vårt mål. Vi vill att du och dina grannar ska ha en så bra boendemiljö som möjligt. För att lyckas med det så är det några saker som är bra att tänka på för dig som hyresgäst hos oss på Nordic Care.

På den här sidan svarar vi på de vanligaste frågorna vi får. Ägna några minuter och läs igenom det som står här, så får du med allra största sannolikhet svar på de frågor som du har. Skulle du, mot all förmodan, inte hitta din fråga maila oss på info@nordiccare.se så svarar vi så fort som möjligt!

 

 

Klicka på ämnet som passar dig bäst:

UtflyttningHyraFlyttanmälanFörhållningsreglerRenoveringSkötselAllmänytorIntegritet

 

 

 

Vanliga frågor och svar

Hur hanterar ni på Nordic Care Coronaviruset?
Visa Stäng

Vi har alla ett ansvar för att minska smittspridningen av corona och vi kan alla hjälpa till på olika sätt. Det gäller även här i fastigheten, så tänk på det här:

  • Stanna hemma om du är sjuk! Undvik att vistas i gemensamma utrymmen i fastigheten i så stor utsträckning som möjligt till dess att du blivit frisk.
  • Tvätta händerna ofta med varmt vatten och tvål. Hosta och nys i armvecket för att förhindra att smitta sprids.
  • Undvik sociala kontakter som inte är nödvändiga.
  • Håll avstånd till varandra i till exempel trapphus och trängs inte i hissar. Vänta tills hissen är ledig igen.
  • Vänta med felanmälningar som inte är akuta, så att du slipper hembesök som ökar risken för smitta.

Det är hög belastning på samhällets telefontjänster, särskilt sjukvårdsrådgivningen, 1177. Hjälp de som verkligen behöver komma fram att göra det. Många vanliga frågor besvaras ingående på myndigheternas webbplatser som www.folkhalsomyndigheten.se och www.krisinformation.se eller genom att ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Hur sätter jag mig i bostadskö hos er?
Visa Stäng

Varje vardagsmorgon lägger vi ut lediga lägenheter på vår webbplats och dessa finns tillgängliga för intresseanmälan fram tills lägenheten är uthyrd. Vi tillämpar inte kösystem utan du lämnar intresseanmälan vi ett mail till info@nordiccare.se så kommer behandla din förfrågan.

Får jag lov att hyra ut min lägenhet i andra hand?
Visa Stäng
Huvudregeln i hyreslagen är att en hyresgäst måste ha hyresvärdens samtycke till andrahandsuthyrningen. Om hyresvärden nekar samtycke kan hyresgästen vända sig till hyresnämnden för att ansöka om tillstånd till uthyrningen. Utan samtycke från hyresvärden eller tillstånd från hyresnämnden får andrahandsuthyrningen inte äga rum.

Om man hyr ut en lägenhet utan tillstånd riskerar man att bli av med hyreskontraktet och tvingas flytta med omedelbar verkan. Om man dessutom hyr ut otillåtet till för hög hyra riskerar man att begå ett brott. Sedan den 1 oktober 2019 är det nämligen brottsligt att hyra ut i andra hand utan tillstånd till oskäligt hög hyra. Den som ägnar sig åt sådan andrahandsuthyrning kan dömas till böter eller fängelse upp till två år. I ringa fall utdöms inget straff.